perjantai 24. huhtikuuta 2015

Heppalaitos 1/2

Nollat paukkuu! Elämä heppalaitoksella on nyt historiaa ja kuten tavallista sieltä on niin valtavat määrät kuvia, että on jo pakostakin laitettava kahteen osaan tämä juttu. 

14.6.2012 oli luultavasti yksi silloisen elämäni parhaista päivistä. Yhteishaun tulokset tulivat ja tieto siitä, että Ypäjän Hevosopiston ovet aukesivat minullekin. Vielä parempaa siitä taisi tehdä tieto siitä, että myös Raivionlikka on tulossa tänne.  Huisia, petiksen heppatytöt läksivät vähän isommalle kirkolle. 

Kesäloma oli ja meni ja tuli elokuu. Sunnuntaina  saavuttiin Ypäjälle ja majoituttiin sekä vähän tutustuiltiin uusiin kavereihin. Samaa rataa jatkui koko ensimmäinen viikko. 
Pian kuitenkin alkoi arki rullaamaan ja päästiin sekä teoria- että käytännön tunneille. Ensimmäinen talliviikkokin koettiin piakkoin. Äkkiä myös huomattiin, että muutamille olikin liian kova paikka lähteä pois kotoa tai sopeutua asuntolaelämään. Haastavaahan tämä on välillä ollut varmasti itse kullekkin - itsekin myönnän "viimeisellä puolikkaalla" useita kertoja harkinneeni lopettamista.. Sitkeänä kuitenkin pysyttiin ja paperit kouraan saatiin. :-) 



Raivon kanssa harrastettiin maanantaisin (kun koulu alkoi 10.00) aamumaastoja kello 7!


Ensimmäisiä parhaita asioita mitä Ypäjällä tapahtui oli ehdottomasti ensimmäisen nimikkohevosen saaminen. Omalle kohdalleni osui maailman symppiksin tamma Västerbo Seequer, josta ajan myötä tulikin mulle kovin rakas♥. Sen kanssa touhuttiin kaikenlaisia aina uiskenteluretkistä reippaampiin ratsasteluihin sekä ajeluihin ja tietysti opeteltiin huolehtimaan omasta nimikostaan kuin omasta hevosesta. Harmikseni kyllä, Senni jouduttiin lopettamaan 19.8.2013..







 Ensimmäisen puolikkaan aikana meillä oli pirusti teoriaa ja niitä kovin tylsiä attoaineita. Vastapainona jonkinverran ratsastus- ja ajotunteja, tekniikkaa, kengitystä sekä talliviikkoja. Niin ihanan kevyttä opiskelua verrattuna viimeisimpiin.. 
Päästiin tietysti myös järjestämään keskiviikkokisoja, toimihenkilöiksi isompiin kilpailuihin, seuraamaan suomenhevosten kuninkaalisia, finnderbyä sunmuita. Itsenäisyyspäivän alla päästiin/jouduttiin vielä kadettien tanssitettaviksi. 

r. Jaani
t. Utah Hunter
Ensimmäinen "suuri" saavutus: paras nimikkohoitaja II-tallissa!

Meiti ja Tinakenkä edellä, Raivo ja Tallimestari perässä puuskuttamassa :-)
t. Urre ja maastoesteet
t. Robinetta
kevät iltojen ilot - kaverit ja kalojen narraus!
Lumme-lammen suloisimmat asukit ♥
Ensimmäinen puolikas täällä sujuili aikalailla kokonaan samoilla kaavoilla, mitään kummoisempia ei ollut. Ainakaan muistaakseni siis :-DD

tästä on hyvä jatkaa.. adjöö!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti